Vytoužený návrat! Bývalá světová osmička se po roční absenci objeví na kurtech

- Jan Vojkůvka

Celý jeden kalendářní rok si musel dát Srb Janko Tipsarevič pauzu od milovaného tenisu. Dvojnásobný čtvrtfinalista US Open a bývalý osmý hráč světa se ale konečně vrací na dvorce. Od 10. září bude hrát na challengeru v bosenské Banja Luce.

Naposledy se Tipsarevič na kurtech objevil přesně před rokem na US Open, kde prohrál ve druhém kole. Pak jeho tenisová kariéra, jako už mnohokrát v posledních letech, musela jít do pozadí.

Na vině byly tzv. hamstringy, tedy svaly na zadní straně stehen, s nimiž musel čtyřiatřicetiletý tenista na operaci. Tak se stalo na konci září a Tipsarevičův plán bylo naskočit zpět do turnajového kolotoče už na jaře. Jenže v březnu musel na další operaci a ke comebacku tak dojde až na zářijových turnajích.

Není to přitom poprvé, co Tipsarevič musel přerušit kariéru. Zatím nejhorší pro něho byla operace nezhoubného nádoru v patě, které se musel podrobit v roce 2014 a kvůli níž byl mimo hru 17 měsíců. A jen pár měsíců po svém návratu v roce 2015 musel předčasně ukončit i tuto sezonu kvůli problémům s kolenem.

V současnosti se Tipsarevič nachází až na 609. místě světa, ale jak prokázal už mnohokrát, se svou bojovností se dokáže rychle vyšvihnout na mnohem vyšší pozice. Jenže věk zastavit nelze ani v jeho případě a každý další comeback bude mnohem náročnější...