Dvě kola k narozeninám. A pak postup? Super, bomba, pecka! radovala se Muchová

- David Soumar

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z NEW YORKU: Karolína Muchová nastoupila na US Open k vůbec prvnímu finále kvalifikace grandslamu. K velkému zápasu přistoupila bez respektu, boj o místo v hlavní části turnaje zvládla za něco málo přes hodinu. Teď se těší na premiérový start na grandslamu. „Byl to asi nejjednodušší zápas z těch tří,“ říkala o finále.

V úterý – ještě před startem kvalifikace – oslavila Muchová 22. narozeniny. Slavila tak už před startem turnaje, i když jen malinko. „Tak ťukli jsme si s trenérem, s týmem, co tady mám. Pár kamarádů. To bylo asi tak všechno,“ usmívala se Muchová.

Středeční a čtvrteční kolo ještě brala jako dárek k narozeninám. „Super dárek. Ten nejlepší.“ Čekala, že jí ve finále kvalifikace, která ji zařídila premiérový postup, soupeřka nic jako dárek nedá, a tak měla jasný plán: „Nastoupit a vybouchat to tam. Nevím, kdo tam je, ale to je jedno. Půjdu do toho,“ říkala odhodlaně.

Stejně odhodlaně do zápasu nakonec i naskočila. Francoise Abandaovou sfoukla z kurtu jako zkušená hráčka. Rozhodně to nevypadlo, že Muchová hraje první zápas o místo v hlavní soutěži v životě.

„Byl to asi nejjednodušší zápas z těch tří. Ze začátku jsem dělala hodně chyb, bylo to takové nervóznější. Ona mi trochu pomohla a já do toho začala chodit. Hodně mi pomáhal servis, který jsem si výborně držela,“ říkala ve chvíli, kdy už vychutnávala ten sladký pocit. Pocit vědomí, že ji za pár dní čeká premiéra na grandslamu.

Jak byste ten pocit popsala?
Super, bomba, pecka. Mám super pocit.

Bylo to pro vás první finále kvalifikace. Byla jste před ním nervózní?
Možná v tom začátku jsme byla trochu pomalejší. Nějak extra nervózní jsme ale nebyla.

Na začátku se ale hrály dlouhé gemy. Čím to, že tak trvalo, než jste si obě napoprvé podržely servis?
Obě jsme dělaly hodně chyb. Možná i trochu ta nervozita. Byl to prostě pomalejší začátek. Pak jsem se do toho dostala.

Kdy jste pak začala věřit, že už to vyjde? V posledním gemu už vypadala Abandaová hodně zlomeně.
Já jsem si věřila od začátku, že to může vyjít. Ten poslední gem? Tam jsem dobře zaservírovala. Servis mě hodně držel, dělala jsem i přímé body.

A konečně se pak povedlo proměnit ten postupový mečbol. Jaké to bylo?
To bylo super. Trošku to ze mě spadlo. Byla jsem hodně ráda.

Cítíte, jaký úspěch to je? Kam ho řadíte ve své kariéře? Úplně nejvýš?
Určitě. Je to hlavní soutěž na grandslamu. Tam jsem se ještě nikdy nedostala. To je jasně nejvýš.

Dívala jste se už na to, kdo na vás čeká v prvním kole?
Ve čtvrtek jsem se s trenérem dívala. Už si to ale moc nepamatuji. Uvidíme. Je mi jedno, kdo bude na druhé straně. Hlavní je, že jsem v té hlavní soutěži já. Těším se, ať to bude proti komukoliv.