WTA

Nemohla jsem podávat, jak jsem chtěla, smutnila Kvitová. Problémy ji nepotkaly náhle

- Radek Štohl

Strach před US Open. To momentálně pociťuje řada tenisových fanoušků. Česká naděje na úspěch pro poslední grandslam sezóny Petra Kvitová kvůli problémům s ramenem nedohrála v New Havenu čtvrtfinálový duel, ze kterého tak jako vítězka odešla Carla Suárezová Navarrová. Oči novinářů však po zápase mířily na Kvitovou.

Češka se v posledních dnech dočkala skvělé formy. Na podniku v Cincinnati i díky výhře nad Serenou Williamsovou postoupila do semifinále, v New Havenu se dostala mezi osmičku nejlepších.

V této fázi turnaje potkala Carlu Suárezovou Navarrovou, se kterou měla kladnou bilanci vzájemných zápasů. Kvitová však do utkání nevstoupila dobře a po prohře 3:6 v úvodní sadě se rozhodla zápas skrečovat.

„Ucítila jsem bolest v rameni," prohlásila pátá tenistka světa pro wta.com. „Již během osmifinále jsem začala tyto problémy pociťovat. Nakonec se to vůbec nezlepšilo. Snažila jsem se hrát alespoň v prvním setu, ale absolutně to nešlo," pokračovala Kvitová.

Potíže jí trápily především na servisu. „Nemohla jsem podávat, jak jsem chtěla, rychlost mého podání nebyla vysoká. Pokud hrajete proti hráčce, kterou je Carla, je těžké hrát ani nevím na kolik procent. Ve chvíli, kdy nejste v pohodě, je to těžké," dodala Češka.

Hlavní soutěž US Open začíná již v pondělí, Kvitová se v prvním kole střetne s Yaninou Wickmayerovou. Belgičanku v devíti zápasech přehrála pětkrát.