Plíšková pro US Open hlásí posilu. Španělská legenda si zkrátila dovolenou

- Radek Štohl

Do trenérského štábu Karolíny Plíškové přichází nové posílení. Po dobu US Open bude bývalé světové jedničce vypomáhat legendární Španělka Conchita Martinezová. Hlavním důvodem je působení současné trenérky Rennae Stubbsové u ESPN.

V polovině srpna Karolína Plíšková informovala o skutečnosti, že jejím trenérem již nebude Tomáš Krupa. Toho po neuspokojivých výsledcích nahradila Rennae Stubbsová. Australanka ovšem během posledního grandslamu roku bude časově zaneprázdněna. Po tuto dobu jí tak bude vypomáhat Conchita Martinezová.

„Rennae má pro US Open dohodu s televizní společností ESPN a v průběhu turnaje ji při vysílání čeká spousta práce a komentování, a tak Conchitu sama doporučila,“ stojí na stránkách české tenistky prohlášení manažera Michala Hrdličky.

Martinezová si právě díky nečekanému povolání na poslední chvíli změnila plány. „Conchita se bude věnovat Karolíně po tenisové stránce. Zkrátila dovolenou a ve čtvrtek odletěla do USA,“ dodal Hrdlička.

Conchita Martinezová je bývalou světovou dvojkou dvouhry, před čtrnácti lety se jí podařilo vyhrát Wimbledon. Martinezová měla úspěchy také ve čtyřhře, ve které došla do finále French Open, v deblovém žebříčku jí patřila sedmá příčka. Jako trenérka v minulosti působila u Garbiňe Muguruzové.