WTA

Dominance propojená nejistotou. Kvitová po komplikacích vybojovala čtvrtfinále

- Radek Štohl

Petra Kvitová je v New Havenu ve čtvrtfinále dvouhry. Třetí nejvýše nasazená tenistka podniku v osmifinále přehrála Kazašku Zarinu Dijasovou 6:1, 5:7, 6:2. Kvitová v celém zápase vzala protihráčce sedmkrát podání, celkem čtyřikrát se to událo v prvním a třetím dějství. Ve druhé sadě byla třikrát o jeden brejk napřed, za stavu 5:4 dokonce nedopodávala na výhru. O semifinále se česká tenistka potká s Carlou Suárezovou Navarrovou.

Oproti původnímu plánu tenistky na kurt nastoupily až o hodinu a půl později. S posunem si daleko lépe poradila Kvitová, která dvouhodinový duel zvládla i díky výbornému začátku.

Češka stejně v prvním kole v úvodní sadě řádila na servisu. I když v páté hře musela odvracet dva brejkboly za sebou, přišla na něm jen o šest fiftýnů. Sama naproti tomu ve čtvrtém a šestém gemu vzala soupeřce podání.

Když poté Kvitová ve druhém setu vedla 2:0, rychlý postup byl na spadnutí. Pátá tenistka žebříčku ale za stavu 1:2 ztratila podání. Následně se do konce sady ještě dvakrát dostala o brejk dopředu. Dijasová však nepříjemné chvíle ustála, stejně jako tu v desáté hře, kdy na returnu získala všechny čtyři míčky. Za stavu 6:5 ke všemu počtvrté v setu sebrala Češce podání, šlo se tak do třetí sady.

Kvitová se předchozím neúspěchem vůbec nenechala rozhodit a do závěrečného setu vstoupila parádně, když vedla 4:0. Právě ve čtvrtém gemu ještě odvrátila brejkbol, následně si ale vše již hlídala, díky čemuž postoupila do sedmého čtvrtfinále v letošní sezóně. V něm narazí na Carlu Suárezovou Navarrovou, se kterou v jedenácti vzájemných duelech vyhrála šestkrát.

Connecticut Open, New Haven (ženy, USA, 799 000 USD, tvrdý povrch)
Osmifinále dvouhry
Zarina Dijasová (KAZ, 62.) – PETRA KVITOVÁ (5.) 1:6, 7:5, 2:6