Vyšetřování napadení Kvitové je u konce. Obviněnému hrozí až 12 let vězení

- Filip Lefenda

Vyšetřování útoku na Petru Kvitovou je u konce. Jak ve středu serveru iDnes.cz sdělila prostějovská soudkyně Adéla Pluskalová, státní zástupce začal pracovat na sepisování obžaloby. Útočník, jehož policie obvinila v květnu, vinu nadále popírá.

„Paní Kvitové jsem nic neudělal,“ pronesl v úterý u soudu třiatřicetiletý Radim Žondra. Soudkyně ale jeho vazbu přesto prodloužila. „Vazební důvody stále trvají,“ přiznala pro Idnes.cz Pluskalová s tím, že roli hrál i fakt, že sama Kvitová údajného pachatele na policii v červnu identifikovala. Podle soudkyně hrozí, že by se obžalovaný mohl skrývat a vyhýbat se tak trestnímu stíhání, ačkoliv se za něj zaručila rodina.

Petra Kvitová byla přepadena ve svém prostějovském bytě 20. prosince roku 2016. Během útoku jí byly způsobeny řezné rány na levé ruce, které zasáhly i šlachy a nervy. Operace, který proběhla ještě tentýž den, trvala více než čtyři hodiny.

Obviněnému Žondrovi, který již v minulosti vyfasoval 7 a půl let vězení za krádeže a porušování domovní svobody, nyní hrozí až dvanáctiletý trest odnětí svobody.