Laver Cup odhalil poslední otazníky. Kapitání nominovali své žolíky

- Jan Vojkůvka

Soupisky pro druhý ročník Laver Cupu jsou hotové. K již jistým pěticím hráčů nominovali v New Yorku kapitáni obou týmů poslední tenisty, kteří se za měsíc střetnou v Chicagu při klání těch nejlepších. Evropu posílí Brit Kyle Edmund a Svět bude reprezentovat Američan Jack Sock.

Edmund, jemuž náleží ve světovém žebříčku 16. pozice, a zažívá přelomový ročník, se přidá v evropském týmu k Rogeru Federerovi, Alexandru Zverevovi, Novaku Djokovičovi, Grigoru Dimitrovovi a Davidu Goffinu.

Výběr zbytku světa doplní Jack Sock, který hrál již během prvního ročníku v Praze. Spolu s ním se o zisk trofeje pokusí Juan Martin Del Potro, Kevin Anderson, John Isner, Diego Schwartzman a Nick Kyrgios.

Titul z pražského Laver Cupu bude obhajovat tým Evropy, za který loni hrál i Tomáš Berdych. Ten, stejně jako Rafael Nadal, bude od 21. do 23. září v americkém Chicagu chybět.

„Vůbec pro nás neexistuje možnost, že bychom nechali Evropu u nás doma vyhrát. A oni vědí, že to budou mít hodně těžké,“ nechal se slyšet Sock.

Dokáže Svět favorizovanou Evropu přehrát?