Davis Cup přestal existovat, smutní Berdych. Je vděčný za trofeje a chválil fanoušky

- Jan Havlovic

Čtvrteční rozhodnutí o změnách v Davis Cupu odstartovalo velkou vlnu nevole i mezi samotnými tenisty. K nastalé situaci se vyjádřil také Tomáš Berdych, který slavnou týmovou soutěž vyhrál s českým daviscupovým týmem hned dvakrát. „Tradiční týmová soutěž po 100 letech přestala existovat,“ smutnila česká tenisová jednička v krátkém vyjádření na sociální síti.

Berdych nastoupil ve slavné týmové soutěži k padesáti duelům a zažil na vlastní kůži rachot našlapané vysočanské O2 arény při velkolepém finále proti Španělsku. Právě v souvislosti s revolucí v Davisově poháru si Berdych připomněl úspěchy, které se svými spoluhráči v této soutěži dosáhl.

„Jsem rád, že mám ve sbírce dva malé poháry pro vítěze Davis Cupu, protože tradiční týmová soutěž po 100 letech přestala existovat,“ vyjádřil se Berdych k nastalé situaci na Instagramu.

Česká tenisová jednička již reprezentační kariéru ukončila, ale je dle svých slov velmi ráda, že mohla zažít podporu domácích příznivců. „Nedá se zapomenout na emoce a podporu skvělých fanoušků v Praze, Ostravě, Brně...všude, kde jsme hráli,“ zavzpomínal Berdych.

„Díky!!!“ poděkoval dvaatřicetiletý tenista fanouškům za podporu při daviscupových kláních.

Berdych ovládl slavnou týmovou soutěž v letech 2012 a 2013. Premiérový titul v historii samostatné České republiky vybojoval Berdych společně s Radkem Štěpánkem v domácím finále proti Španělsku. Sehraná dvojice obhájila zisk „salátové mísy“ také o rok později v srbském Bělehradě.