Jsem hladová, smála se Kvitová. V Cincinnati touží po premiérovém finále

- Jan Vojkůvka

Vyčerpaná, ale s úsměvem od ucha k uchu. Už když Petra Kvitová přicházela na tiskovou konferenci po utkání s Belgičankou Elise Mertensovou, jíž přehrála 7:5, 5:7, 6:3, byl slyšet zvonivý smích. Kvitová přišla mezi novináře v dobrém rozpoložení i proto, že po dlouhých šesti letech došla v Ohiu do semifinále.

„Neservírovala jsem moc dobře, ale naštěstí mi šlo druhé podání a bylo důležité, že jsem se dostala do nějakých výměn,“ ulevilo se Kvitové po vydřeném vítězství. „Vážně potřebuji hrát agresivnější tenis a myslím, že ve třetím setu mi začaly konečně padat forhendy po lajně,“ těšilo Češku.

Souboj s Mertensovou se táhnul více než dvě a půl hodiny a Kvitová po smolné koncovce druhé sady prohrála ve třetím dějství hned úvodní gem na servisu. Ze stavu 0:2 se ale rychle dostala a převzala tempo hry.

„Už před zápasem jsem věděla, že Elise hraje hodně dobře. Myslím, že letos vyhrála čtyři tituly nebo tak nějak a je hodně těžkou soupeřkou,“ podotkla Kvitová. „Občas jsem byla pouze druhou hráčkou na kurtu, což jsem ale nechtěla.“

Po zdárném obratu a postupu bude usilovat o premiérový postup do finále na turnaji v Ohiu. „Pořád jsem hladová, rozhodně nejsem uspokojená,“ smála se česká tenistka. „Staly se v mém životě určité věci, ale zůstala jsem hladová po tom, abych se vrátila a hrála. A teď chci úspěchy. Nezáleží na tom, co se v životě stane, ale nikdy nejsme uspokojení. V tom je nastavená mentalita sportovců a lidí, kteří chtějí stále víc a víc. Stejně jako já,“ dodala.

Semifinále Petry Kvitové v Cincinnati proti Kiki Bertensové, s níž prohrála před týdnem v Montrealu, začíná v 18:00.