Největší debakl kariéry. Serena odhalila šokující důvod kruté porážky

- Jan Vojkůvka

Těžké období má za sebou třiadvacetinásobná grandslamová šampionka Serena Williamsová. Kromě toho, že přiznala deprese, utrpěla i ve svém profesionálním životě krutý debakl, který doposud nikdy nezažila. Důvod, proč se tak stalo, přitom nemohl být ani horší...

Když Serena Williamsová na konci července v San Jose prohrála 1:6, 0:6 s Britkou Johannou Kontaovou, stalo se poprvé za 928 profesionálních zápasů, že by nevyhrála více než jeden gem. Rojily se spekulace nad tím, co za tvrdým debaklem stálo a zda má co dočinění i s depresemi, které Američanka přiznala.

Jenže důvod byl v jádru ještě horší a děsivější. Slavná Američanka totiž s odstupem času přiznala, co ji natolik rozhodilo...

V rozhovoru pro deník Time přiznala, že těsně před zápasem se přes sociální sítě dozvěděla, že Robert Edward Maxfield, muž, jenž v roce 2003 zastřelil její sestru Price, byl předčasně propuštěn z vězení.

„Nedokázala jsem to dostat z hlavy,“ přiznala Williamsová. „Moje sestra se za dobré chování nevrátí. Je nespravedlivé, že nikdy nebude mít příležitost mě obejmout,“ řekla Američanka.

Sestra slavné tenistky po sobě zanechala na světě tři děti a i k nim upínala Serena své myšlenky, zatímco na kurtu se pohyboval jen stín jedné z nejlepších hráček světa. „Bylo to těžké, protože jsem byla schopná myslet jen na její děti, na to jak je miluji a co pro mě znamenají,“ posteskla si Williamsová.