Plíšková absolvuje po třech letech generálku v New Havenu. Dostala divokou kartu

- Filip Lefenda

Poprvé od roku 2015 se česká dvojka Karolína Plíšková představí na turnaji v americkém New Havenu, který je zároveň generálkou na grandslamový US Open. Plíšková, jež ve středu nestačila v Cincinnati na Bělorusku Sabalenkovou, obdržela od organizátorů divokou kartu.

„Karolína patří v posledních letech k nejdominantnějším hráčkám na ženském okruhu. Její servis je obrovskou zbraní. Pro naše fanoušky bude ohromným zážitkem vidět na podniku hned pět hráček z TOP 10,“ komentovala udělení divoké karty turnajová ředitelka Anne Worcesterová. Spolu s Plíškovou obdržela místenku v hlavní soutěži také Američanka Coco Vandewegheová.

Šestadvacetiletá Češka startovala naposledy v New Havenu před třemi lety, kdy došla do čtvrtfinále. Na akci začínající 19. srpna bude mít možnost naladit se na vítěznou vlnu před blížícím se US Open, na němž bude finalistka z roku 2016 obhajovat loňské čtvrtfinále.

V New Havenu by se měly představit také další dvě Češky – Petra Kvitová a Barbora Strýcová. Jejich krajanky Kristýnu Plíškovou, Kateřinu Siniakovou a Markétu Vondroušovou čeká kvalifikace, která startuje již dnes.