Plíšková promarnila mečboly a v Cincinnati neobhájí loňské semifinále

- Jan Havlovic

Karolína Plíšková končí na turnaji v americkém Cincinnati již ve druhém kole. Světová osmička nestačila ve středečním duelu podruhé v sezoně na Bělorusku Arynu Sabalenkovou, které podlehla po bezmála dvou hodinách po setech 6:2, 3:6 a 5:7. Plíšková ve třetím setu promarnila hned dva mečboly a neobhájí tak účast v loňském semifinále.

Svěřenkyně Australanky Rennae Stubbsové vstoupila do duelu proti mladé Bělorusce výborně, když po výborném výkonu uzmula první sadu na své konto za 29 minut v poměru 6:2. V tu chvíli se zdálo, že si světová osmička dojde pro pohodový postup.

Jenže tomu tak nebylo. Sabalenkové se podařilo v šestém gemu druhého setu prolomit servis Plíškové, čímž udělala klíčový krok k zisku druhého setu. Česká tenistka ještě vzdorovala, když odvrátila čtyři setboly, avšak na ten pátý již byla krátká.

Rozhodující třetí set byl pořádně vyrovnaný. První možnost ukončit tento duel měla Plíšková, která však dva mečboly za stavu 5:4 při podání Sabalenkové využít nedokázala. Běloruská hráčka se vrátila do zápasu a nalomené Plíškové sebrala hned v následujícím gemu podruhé v zápase servis.

Světová osmička již nenašla odpověď a Sabalenková dokázala utkání dovést do vítězného konce při vlastním servisu. Dvacetiletá tenistka si tak připsala již druhý skalp Plíškové v této sezoně, když navázala na třísetovou výhru z Eastbourne.

Plíšková končí v Cicinnati již ve druhém kole a neobhájí body za loňskou účast v semifinále.