Pořadatelé US Open rozdávali divoké karty. Dostalo se také na syna české tenisové legendy

- Jan Havlovic

Činovníci blížícího se US Open oznámili držitele divokých karet pro start v hlavní soutěži a kvalifikaci. Na posledním grandslamovém turnaji letošní sezony nebudou chybět velká tenisová esa – Stan Wawrinka, Victoria Azarenková a Světlana Kuzněcovová. Šanci ukázat se v kvalifikaci dostal také Sebastian Korda, syn české tenisové legendy Petra Kordy.

Necelé dva týdny před startem hlavní soutěže oznámili pořadatelé US Open držitele divokých karet. Mezi tenisovou elitou ve Flushing Meadows tak nebude chybět Švýcar Stan Wawrinka, který je aktuálně na 151. místě světového žebříčku. Bývalá světová trojka dlouho laborovala ze zraněným kolenem, avšak nyní je fit a přijal divokou kartu. 

V New Yorku se představí také Victoria Azarenková a Světlana Kuzněcovová, obě dvojnásobné grandslamové vítězky. Běloruská tenistka si na US Open zahrála ve finále v letech 2012, 2013, avšak v obou případech nebyla úspěšná. To Kuzněcovová získala svůj premiérový grandslamový titul právě ve Flushing Meadows v roce 2004.

Další divoké karty pro start v hlavní soutěži obdrželi Bradley Klahn, Michael Mmoh, Jason Kubler, Noah Rubin, Tim Smyczek, Jenson Brooksby a Frenchman Corentin Moutet. Mezi ženami se v hlavní soutěži představí díky divoké kartě Amanda Anisimová, Claire Liuová, Asia Muhammadová a Whitney Osuigweová.

Šanci zabojovat v kvalifikaci US Open dostal také talentovaný Sebastian Korda, syn legendy českého tenisu Petra Kordy. Osmnáctiletý vítěz juniorky z Australian Open zažije v New Yorku grandslamovou premiéru mezi dospělými.