WTA

Byla to čest, zářila Kvitová po skalpu. Srdnatě dotahuje Halepovou

- Radek Štohl

Podruhé v kariéře se to Petře Kvitové podařilo. Na semifinále Madridu 2015 navázala v Cincinnati, kde ve druhém kole porazila Serenu Williamsovou. Po postupu do osmifinále českou tenistku jen mrzelo, že se obě světové hráčky střetly v tak brzké části turnaje.

Od roku 2014 se nasazená osmička v Cincinnati ne a ne přehoupnout přes druhé kolo. Až po čtyřech letech se jí zadařilo. Ve chvíli, kdy proti stála legenda ženského tenisu Serena Williamsová.

Kvitová na dvorci s Williamsovou strávila necelé dvě hodiny, když bývalou světovou jedničku přehrála 6:3, 2:6, 6:3. „Byla čest s ní sdílet jeden kurt, jedná se o neskutečnou šampionku," prohlásila Češka přímo na kurtu.

„Obě se vracíme zpátky do tenisového kolotoče. Já po zranění, ona po mateřské dovolené. I z tohoto důvodu je výjimečné proti ní nastoupit," pokračovala tenistka, která na zdejším podniku došla nejdále do semifinále. To bylo v roce 2012.

Šestá tenistka světové dvouhry měla z celého klání výborný pocit, přesto zalitovala skutečnosti, že se s Američankou utkaly již tak brzo.

„Bohužel to bylo už ve druhém kole. Hrát proti Sereně před jejím domácím davem a ještě v noční sekci, to je naprostá paráda," neskrývala radost.

V osmifinále Kvitovou čeká Kristina Mladenovicová, která ve druhém kole přišla jen o tři hry proti Viktorii Kužmové. „Letos jsme už odehrály finále v Petrohradu, tam to ale bylo v hale," zavzpomínala.

„Letos má nevyrovnané výsledky, tady se však ukazuje ve skvělé formě. Potřebuji být připravená. Umí zahrát velmi agresivně," dodala hráčka, která v dosavadním roce vyhrála 40 zápasů, čímž je pouhé dvě výhry od Simony Halepové.