WTA

Paráda! Kvitová podruhé v řadě porazila S. Williamsovou

- Radek Štohl

Petra Kvitová si v Cincinnati zahraje v osmifinále. Česká tenistka ve druhém kole prestižního turnaje vyzrála na Serenu Williamsovou, kterou vyřadila po sadách 6:3, 2:6, 6:3. Kvitová si tak s bývalou světovou jedničkou poradila podruhé v kariéře, obě výhry přišly v posledních dvou vzájemných zápasech.

Vůbec poprvé Češka jednu z nejlepších tenistek historie přehrála před třemi lety v Madridu, kde Williamsovou porazila 6:2, 6:3.

Kvitová noční zápas měla dobře rozehraný od prvního setu. Ve třetí hře si hned vypracovala brejkbol, ten ale po skvělém bekhendovém returnu poslala těsně do autu. Pátý a devátý gem na returnu jí ale vyšel o poznání lépe. Sama ani jednu příležitost soupeřce nenabídla, úvodní sada tedy šla na její účet.

Druhé dějství bylo ve znamení dvou dlouhých her. Zatímco Kvitová za stavu 1:1 dokázala odvrátit "jen" čtyři brejkboly, při hře Williamsové nevyužila ani jednu ze tří nabídnutých možností. Američanka ke všemu přidala brejk v sedmém gemu, čímž si vynutila třetí set.

Do něho česká tenistka nevstoupila ideálně, potřetí v duelu si ztratila vlastní podání. Okamžitě se ale dostala k rebrejku. Následující dvě hry při servisu Kvitová dominovala čistou hrou, v šestém gemu poté proměnila druhý brejkbol. Williamsová se v poslední hře ještě dostala na shodu, to ale druhé výhře osmé nasazené nezabránilo.

Dvojnásobná vítězka Wimbledonu se v Cincinnati mezi šestnáctku nejlepších podívá už počtvrté v kariéře, o postup do čtvrtfinále ji vyzve Kristina Mladenovicová.

Western & Southern Open, Cincinnati (ženy, USA, 5 669 360 USD, tvrdý povrch)
2. kolo dvouhry
PETRA KVITOVÁ (6.) – Serena Williamsová (USA, 27.) 6:3, 2:6, 6:3