Comeback na sněhu. Věčně zraněný Del Potro hraje po třech letech antukový turnaj

- Jakub Slunečko

Před šesti lety proháněl Nadala i Federera. Dokonce je oba porazil na jednom turnaji, což se před tím nikomu nepovedlo. Teď je ale Juan Martin Del Potro na světovém žebříčku až 340. a obtížně se po zranění vrací na kurty. Velký osobní pokrok zaznamená argentinský tenista už brzy - po třech letech si totiž zahraje antukový turnaj. A možná vůbec poprvé na sněhu.

Až zpátky do roku 2013 se datuje poslední antukové představení Del Potra. Od té doby vítěz US Open nemohl překonat zraněné zápěstí. Několikrát musel na operaci a jeho zápasy se ročně počítaly v řádech jednotek. Někdo trefně poznamnal, že jeho zdravotní problémy by vydaly na několik sportovních kariér.

„Potřebuje to čas. Každý týden je moje zápěstí lepší a lepší. Zůstávám pozitivní,“ říká Del Potro s odhodláním. Bývalá světová čtyřka cítí, že v 27 letech ještě není nic ztraceno. A nechce návrat uspěchat. „Tvrdě jsem pracoval. Můj tým a moje rodina mi vždycky věřily a sám bych to nikdy nedokázal,“ řekl Del Potro organizátorům antukového turnaje v Mnichově.

Právě na prvním německém podniku pod ATP v tomto roce uskuteční argentinský tenista svůj comeback. Na turnaj vzpomíná v dobrém - v roce 2008 se tady dostal do semifinále. Jenže to bylo v Mnichově každý den kolem 20 stupňů. Teď se hráči v bavorském městě potýkají dokonce se sněhem, jak můžete vidět na videu německého tenisty Alexandra Zvereva.

 

Snow during the tournament is always nice @bmw_open_by_fwu_ag

Video zveřejněné uživatelem Alexander Zverev (@alexzverev123),Dub 24, 2016 v 10:18 PDT

 

To ale Del Potra nemůže zastavit, i když na sněhu prý nikdy nehrál. „To by mohla být zábava. Prostě se těším na to, až si tam zahraju. Jsem rád, že můžu potvrdit dva turnaje za sebou. To je něco, co jsem nemohl udělat hodně dlouhou dobu,“ sdělil organizátorům německého podniku. Momentálně 340. hráč na světě je připraven na svůj návrat. I když možná víc na sněhu než na antuce.