ATP

Kritika Dimitrova: Potřebuje psychologa, tvrdí expertka

- Radek Štohl

Grigor Dimitrov by si měl najít psychologa. To po jeho čtvrtfinálové porážce v Torontu oznámila tenisová expertka Annabel Croftová, podle které se pátý hráč žebříčku neumí vypořádat s tlakem na podání.

Dimitrov ve čtvrtfinále Rogers Cupu jednoznačně nestačil na finalistu Wimbledonu Kevina Andersona, se kterým padl hladce dvakrát 2:6. Odezva na sebe nenechala dlouho vyčkávat, jako první se ozvala právě dvaapadesátiletá Britka.

„Nezáleží na tom, jak často trénuje své podání. Pokud se však dostanete pod tlak, nikdy během utkání nedokážete napodobit stresovou situaci," prohlásila Croftová pro Sky Sports.

A hned pokračovala. „Podání musí nadále procvičovat, ale to daný problém nevyřeší. Podle mého spíše potřebuje psychologa či hypnoterapistu," nebála se zajít daleko.

S loňským vítězem z Cincinnati se nepáral ani bývalý čtvrtý tenista dvouhry Greg Rusedski. „Kdybych byl jeho trenér, poslal bych ho na trénink, aby opakoval své podání. A pokračoval bych v tom další dny, aby ho vylepšil," mínil Rusedski.

Dimitrov proti Andersonovi dostal do kurtu 50% prvního servisu, po něm ke všemu získal jenom 57% míčků. Na returnu za celý duel uhrál dvanáct fiftýnů.