Cesta do Cincinnati? Letenky jsou hrozně předražené, zlobí se Garciaová

- Jan Havlovic

Caroline Garciaová se rozloučila s Rogers Cupem čtvrtfinálovou prohrou v souboji se světovou jedničkou Simonou Halepovou. Na tiskové konferenci dostala otázku, kdy se přesouvá do Cincinnati, dějiště dalšího velkého turnaje WTA. „Vůbec nemám tušení. Koukala jsem na letenky, ale jsou opravdu hodně drahé,“ líčila překvapená Garciaová, která si tak pobyt v kanadském Montrealu nedobrovolně prodloužila.

Sehnat dobré a hlavně levné letenky je někdy pořádný kumšt. O tom se na vlastní kůži přesvědčila Caroline Garciaová, která se chtěla v sobotu letecky přesunout z Montrealu do amerického Cinccinati. Francouzská tenistka ale nakonec musela let odložit.

„Koukala jsem na letenky, a ty jsou opravdu hrozně drahé,“ líčila Garciaová své zkušenosti na tiskové konferenci po čtvrtfinálové prohře od Rumunky Halepové. „Jsem opravdu zoufalá. Dát za letenku 700 dolarů (cca 15 700 Kč)? To je snad vtip?!“ rozohnila se světová šestka.

Garciaová si tak nedobrovolně pobyt v Montrealu prodloužila. „Uvidím, jak vychází letenky na příští dny. Zůstanu tady o den navíc,“ přiblížila Francouzka své plány. „V Cincinnati budu hrát až v úterý nebo ve středu, tudíž mám ještě čas.".

Čtyřiadvacetiletá tenistka si také postěžovala na natěsnaný program při šňůře turnajů v USA. „Hned po porážce musí člověk přemýšlet nad tím, jak se dostane na další turnaj. Obzvlášť tady v zámoří je to občas poměrně komplikované,“ myslí si Garciaová.