Drsný los v Cincinnati. Češky vyfasovaly hvězdné soupeřky

- Jan Vojkůvka

Western & Southern Open v americkém Cincinnati se s českými tenistkami rozhodně mazlit nebude. Los hlavní soutěže přiřkl všem pěti Češkám nejpozději do druhého kola pořádně náročné soupeřky, přes které nebude snadné se prosadit. V cestě pak stojí například obě sestry Williamsovy.

Starší Venus Williamsová může být soupeřkou Barbory Strýcové hned ve druhém kole amerického turnaje. Aby k česko-americkému duelu došlo, musí Venus porazit Řekyni Marii Sakkariovou a Strýcová si musí poradit v úvodním kole s nepříjemnou Estonkou Anett Kontaveitovou, která již mnohokrát prokázala, že proti favoritkám dokáže předvádět více než solidní tenis.

Petra Kvitová, jež má volný los v prvním kole, může hned v tom druhém narazit na mladší z domácích sester. Serena Williamsová sice nemá za sebou nijak snadné období a přiznala problémy s depresivními stavy, ale nadále patří k nejlepším ženským hráčkám. A pokud se Kvitová vyhne Williamsové, narazí na Australanku Darju Gavrilovovou, což rovněž není úplně nejsnadnější los.

Devátá nasazená Karolína Plíšková se bude muset v úvodním kole v Cincinnati popasovat s hrou Polky Agnieszky Radwaňské. S tou má zatím extrémně negativní bilance sedmi porážek, přičemž ji nedokázala ani jednou v kariéře porazit.

Nic snadného nečeká ani na Markétu Vondroušovou. Držitelka divoké karty narazí v prvním kole na turnajovou šestnáctku Ashleigh Bartyovou z Austrálie.

Nejlépe tak ze všeho vyšla Kateřina Siniaková, kterou v prvním kole čeká jedna z úspěšných kvalifikantek. Ani ona ale nebude mít příliš na růžích ustláno a pokud postoupí do druhého kola, může narazit na Slovenku Magdalénu Rybárikovou či na Belgičanku Elise Mertensovou, současnou světovou patnáctku.