Tenisový důchod? Zapomeňte! Hewitt půjde v srpnu znovu do akce

- Jan Havlovic

Lleyton Hewitt si nadále prodlužuje tenisovou kariéru. Bývalá světová jednička se nadále drží mezi aktivními hráči, když v letošním roce odehrál hned osm turnajů ve čtyřhře. Kapitán australského daviscupového týmu se chce v srpnu zúčastnit dalších dvou turnajů. Hewitt se představí v americkém Winston-Salemu, kde přijal divokou kartu, a také na US Open.

Tomu chlapovi se do tenisového důchodu opravdu nechce. Lleyton Hewitt oficiálně ukončil tenisovou kariéru již v lednu 2016, ale raketu zatím na hřebík rozhodně nepověsil. Bývalá světová jednička je stále mezi aktivními hráči a v letošním roce odehrál ve čtyřhře již osm turnajů.

Po letošním Wimbledonu oznámil, že bude nadále bavit tenisové fanoušky svými kousky. „Myslím, že moje tělo je stále schopné hrát a mentálně jsem ochotný nadále trénovat a udržovat se v dobré kondici,“ prozradil Hewitt před měsícem. (více ZDE)

Legendární australský tenista nyní plánuje objet v srpnu další dva podniky. V deblu se ukáže fanouškům ve Winston-Salemu a poté také na grandslamovém US Open, kde před osmnácti lety triumfoval v deblu a o rok později také v singlu.

Na podniku ve Winston-Salemu se Hewitt představí po boku krajana Johna Peerse. Z účasti legendy australského sportu jsou nadšení také činovníci turnaje pořádaného v Severní Karolíně. „Bude nám ctí vidět Lleytona znovu na našich dvorcích. Jeho vášeň a oddanost tenisu je skvělou motivací pro mladé hráče,“ řekl na adresu Hewitta turnajový ředitel Bill Oakes.

Winston-Salem Open je na programu týden před US Open od 19. do 25. srpna.