Kvitové se podařila odveta a vyhlíží české derby. Proti Karolíně by to bylo speciální, říká

- Jan Havlovic

Petra Kvitová zvládla náročný vstup do letošního Rogers Cupu, když vyzrála na nebezpečnou Estonku Anett Kontaveitovou v poměru 6:3, 6:4. „Celkově jsem hodně spokojená,“ hlásila česká tenisová jednička po postupu do osmifinále. V něm může narazit v českém derby na Karolínu Plíškovou. „Proti Češkám je to vždy o něco speciálnější,“ říká světová osmička.

Kvitová se vrátila na místo, kde před šesti lety oslavila sladký triumf. Hned svůj úvodní duel na letošním Rogers Cupu odehrála právě na centrálním dvorci. „Mám na tenhle stadion jen ty nejlepší vzpomínky,“ narážela česká tenistka na šest let starou finálovou výhrou nad Číňankou Li Na.

Česká tenisová jednička vykročila při cestě za dalším titulem vítězně, když si v prvním kole poradila s nebezpečnou Estonkou Anett Kontaveitovou v poměru 6:3, 6:4. „Celkově to byl z mé strany dobrý zápas,“ hodnotila Kvitová. „Jsem opravdu spokojená s tím, jak jsem se vypořádala s přechodem z trávy na tvrdý povrch,“ pochvalovala si v rozhovoru pro oficiální stránky WTA

Světové osmičce se tak podařilo oplatit estonské soupeřce dva měsíce starou pořážku z třetího kola French Open. „Byla to dobrá odplata,“ lebedila si Kvitová po utkání.

„Cítila jsem se na kurtu opravdu dobře, s výkonem jsem spokojená,“ vyprávěla po utkání česká tenistka, která odehrála první soutěžní utkání po více než měsíci.

Kvitová si tak zajistila místo v osmifinále, ve kterém může narazit na krajanku Karolínu Plíškovou. „Karolína, Češka, to je vždy o něco speciálnější,“ přiznává Kvitová. Aby na třaskavý duel dvou nejlepších českých tenistek vůbec došlo, musí Plíšková nejprve porazit Holanďanku Kiki Bertensovou.

„Obě hrají skvělý tenis. Je jedno, na kterou z nich nakonec narazím. Musím být připravena na obě soupeřky,“ uvědomuje si Kvitová.