Kvitová si oživila vzpomínky na šest let starý triumf. Byly to úžasné zápasy, ohlíží se česká jednička

- Jan Havlovic

Šňůra turnajů v zámoří začíná také pro Petru Kvitovou, která se v kanadském Montrealu představí v soutěžním duelu poprvé od červencového Wimbledonu. S přechodem z trávy na beton si aktuálně nejlepší česká tenistka starosti nedělá. „Cítím se dobře, což je pro mě důležité,“ hlásí světová osmička z Montrealu, kde triumfovala před šesti lety.

Ženská tenisová elita dorazila po dvou letech znovu do Montrealu. Na prestižním Rogers Cupu se představí hlavní tenisové hvězdy, včetně světové osmičky Petry Kvitové. „Pavouk dvouhry je letos hodně nabitý,“ všímá si česká tenisová jednička v rozhovoru před startem turnaje.

Sama Kvitová vzpomíná na Montreal jen v dobrém, před šesti lety totiž celý turnaj vyhrála. „Mám tady na to místo krásné vzpomínky. Pokaždé, když se do Montrealu vrátím, vzpomenu si na ten triumf,“ přiznává česká tenistka.

„Byly to úžasné zápasy. Vzpomínám si hlavně na semifinálový a finálový zápas,“ připomněla Kvitová třísetové bitvy s Dánkou Wozniackou a finálový souboj proti Číňance Li Na.

Česká tenisová jednička by na šest let starý triumf mohla letos klidně navázat. Formu na to rozhodně má, když v tomto roce ovládla hned pět turnajů! „Nemůžu si stěžovat. Lepší sezonu jsem si ani nemohla představit. Jsem hlavně ráda, že jsem zdravá a že mohu hrát,“ říká Kvitová.

„Snažím si hru užívat a příliš se při tom nestresovat,“ líčí světová osmička recept na úspěch. 

Rogers Cup bude první prověrkou před blížícím se US Open. Kvitové se na tvrdém povrchu na začátku letošní sezony dařilo, když ovládla podniky v Petrohradu a Dauhá. Sama tenistka se však do role favoritky turnaje v Montrealu nepasuje. „Každý bude dobře připravený, bude to pro mě výzva,“ říká Kvitová.

„Cítím se ale dobře, což je pro mě důležité,“ dodává česká tenistka závěrem. 

Kvitová má v prvním kole jakožto osmá nasazená volný los. V úvodním zápase narazí na Estonku Anett Kontaveitovou, které bude chtít oplatit porážku z letošního Roland Garros.

 

Blending in with the background ?? @couperogers

Příspěvek sdílený Petra Kvitova (@petra.kvitova),Srp 4, 2018 v 3:58 PDT