Zverev s přehledem obhájil titul ve Washingtonu

- Filip Lefenda

Němec Alexander Zverev dotáhl výbornou jízdu na podniku ve Washingtonu, když ve finále porazil Australana Alexe De Minaura 6:2 a 6:4. Teprve 21letý Zverev tak získal už svůj devátý titul na okruhu ATP.

Nejvýše nasazený tenista turnaje vstoupil do rozhodujícího klání čtyřmi gemy v řadě a úvodní sadu, kterou vyhrál 6:2, bral za pouhou půlhodinu.

Světová trojka působila sebejistě také ve druhém dějství. Na servisu neměl Zverev problémy, na returnu pak dostával teprve devatenáctiletého Australana neustále pod tlak. K zisku setu stačil Němci jediný brejk ze třetího gemu, v dalším průběhu sady měl ale Zverev hned dalších pět brejkových možností.

„Je to docela legrační. Stejné finále bychom zde mohli hrát klidně ještě za patnáct let,“ usmíval se po výhře 6:2 a 6:4 jednadvacetiletý Zverev. „Cítím se skvěle. Prokázal jsem psychickou odolnost a celkovou vyzrálost. Odehrál jsem výborný turnaj, porazil spoustu dobrých hráčů. Prohrál jsem jen jediný set, takže to byl pro mě opravdu fantastický týden,“ pochvaloval si Němec po zisku třetího letošního a celkově devátého titulu z okruhu ATP.

Naprosto stejně si vedl ve Washingtonu také před rokem. I tehdy si došel v hlavním městě Spojených států pro titul poté, co za celý turnaj ztratil jen jediný set. „Už se nemůžu dočkat, až se sem zase vrátím,“ dodal Zverev závěrem.

V novém vydání žebříčku zůstal Zverev po obhajobě triumfu na americké pětistovce třetí. Poraženého finalistu De Minaura katapultovalo úspěšné turnajové tažení ze 72. na 45. pozici.

Citi Open, Washington (muži, USA, 1 890 165 USD, tvrdý povrch)
Finále dvouhry
Alexander Zverev (GER, 3.) – Alex De Minaur (AUS, 72.) 6:2, 6:4