Vypadám hrozně, kroutí hlavou Fognini. Co stojí za jeho šíleným účesem?

- Filip Lefenda

Všimli jste si? Italský bouřlivák Fabio Fognini zvolil tento týden pro turnaj v mexickém Los Cabos, kde si zahraje o titul, poněkud extravagantní účes. Co za jeho volbou stojí?

„Prohrál jsem sázku,“ přiznal po čtvrtfinálové výhře nad Japoncem Nišiokou jednatřicetiletý Ital. „Ale zatím mi přináší štěstí,“ nezapomněl dodat.

A nedá se nesouhlasit. Fognini uspěl na mexickém betonu i v semifinále proti levorukému Britovi Norriemu a zahraje si v neděli o svůj třetí letošní titul. Bude to opět s copánky? „Vypadám fakt hrozně. Musím si promluvit s týmem a najít jiný způsob, jak dále naši sázku plnit,“ plánoval před posledním utkáním. Nakonec ale od svého účesu neupustil a dá se tak očekávat, že s ním vyrukuje i proti favorizovanému Argentinci Del Potrovi.

„Jsem šťastný, že jsem se dostal takto daleko. Startuji zde poprvé a už teď vím, že to nebude naposledy,“ pochvaloval si Fognini své účinkování na podniku a vyzdvihl mexické publikum. „Strašně moc mi pomáhají zdejší fanoušci. Mexičané fandit opravdu umí, užíval jsem si jejich podporu už v Acapulku,“ dodal vítěz letošních antukových podniků v Sao Paulu a Bastadu.