Masters v Torontu počítá ztráty. Po Federerovi s Berdychem budou chybět další hvězdy

- Jan Vojkůvka

Poprvé od května se opět rozjede kolotoč turnajů ATP World Tour 1000, stále však více známé pod pojmem Masters. V kanadském Torontu však ještě před začátkem víkendové kvalifikace počítají nepříjemné ztráty, které oslabí jinak vysoce kvalitní startovní pole.

Hlavní soutěž v Torontu si zahraje celkem 56 tenistů, z nichž 7 vzejde z kvalifikace. Již dříve svou neúčast potvrdil Tomáš Berdych, který vynechá kompletní americkou šňůru turnajů, včetně US Open. Záhy svou absenci ohlásil také druhý hráč světa Roger Federer.

Švýcar se rozhodl nehrát na kanadském Masters zejména kvůli svým loňským zkušenostem, kdy ho na betonových dvorcích začala trápit záda.

Nyní se k již potvrzeným absentujícím přidali Francouzi Gael Monfils a Richard Gasquet. Zejména Gasquet, který dokráčel Rogers Cupu dvakrát do finále (2006 a 2012), patří mezi oblíbence místních fanoušků.

Rogers Cup začíná v Torontu 6. srpna, předcházet mu bude kvalifikace, do které překvapivě naskočí i Švýcar Stan Wawrinka, jenž se rozhodl nevyužít chráněného žebříčku a dostat se přímo do hlavní soutěže.