Trable bývalé jedničky. Stihne US Open?

- Jan Vojkůvka

Překvapivé vyřazení už ve druhém kole Wimbledonu chtěla Garbine Muguruzaová napravit již během přípravy na newyorské US Open. Jenže Španělka, která dokázala vystoupat během kariéry i na samotný vrchol světového žebříčku, je stíhána zdravotními problémy a i nad její účastí na závěrečném grandslamu sezony nyní visí otazníky.

Dlouho to přitom vypadalo, že Muguruzaová má před sebou velmi slušné vyhlídky. Pečlivě se připravovala na svůj první turnaj na americké šňůře, ale místo, aby se pokusila na Mubadala Silicon Valley Classic zabojovat o druhý titul v sezoně, musela bez jediného odehraného gemu odstoupit.

Z minulé sezony přitom obhajovala semifinále a turnaj, který se letos koná v San José, ji vcelku sedí. Místo zápasu proti Victorii Azarenkové ale bude léčit své bolavé rameno, které se ozvalo v nejhorší možnou chvíli – během přípravy na grandslam.

„Už pár dnů cítím v pravém rameni nějakou bolest a zjistila jsem, že nejsem připravená odehrát zápas,“ uvedla Muguruzaová. „Je mi to kvůli fanouškům hrozně líto a doufám, že se dokážu na další turnaje dát dohromady. Areál v San José je velmi pěkný a doufám, že se sem příští rok podívám.“

US Open začíná v New Yorku 27. srpna, Muguruzaová tak má na doléčení svého zranění a přípravu už jen tři týdny.