ATP

Další řežba! Murray přetlačil člena TOP 20

- Radek Štohl

Andy Murray poprvé v sezóně vyhrál dva zápasy na jednom turnaji. Britský tenista ve druhém kole Washingtonu přehrál čtvrtého nasazeného Kyle Edmunda, se kterým si poradil 7:6(4), 1:6, 6:4. Murray se o čtvrtfinále potká s Mariusem Copilem.

Murray ve středu odehrál teprve pátý duel v probíhajícím roce. A potřetí v něm dokázal zvítězit, po obratu s McDolandem si tentokrát nenechal ujít utkání s krajanem Edmundem, třiadvacetiletému tenistovi v současné době patří osmnáctá příčka.

Britské klání bylo zpočátku o servisech. Až v desáté hře si Murray vypracoval brejkbol, který zároveň znamenal setbol. Edmund ale hrozbu zažehnal a naopak v následující dlouhé hře využil druhý brejkbol. Bývalý první tenista ale na returnu dokázal uspět a vynutit si tiebreak, ve kterém i přes počáteční komplikace vyhrál.

Druhá sada jednoznačně vyšla Edmundovi. Ten dvakrát získal brejk a ačkoliv za stavu 5:1 měl na podání velké obtíže uzavřít set ve svůj prospěch, na šestý pokus se mu to podařilo. Šlo se tak do třetího setu.

Stejně jako první set se ten poslední odehrával ve znamení podání. Poprvé za stavu 4:3 byly k vidění brejkboly, dvě šance ale Murray neproměnil. Co se nestalo v osmé hře, se přihodilo v desáté, ve které jednatřicetiletý tenista ukončil celý duel.

Andy Murray má po svém druhém utkání na podniku šanci obhájit finále z roku 2006, titul ze zdejšího turnaje však nikdy nezískal. V osmifinále vyzve Mariuse Copila, kterého loni na antuce v Madridu přehrál 6:4, 6:3.