Ve stopách Shapovalova. Kanadský supertalent dostal divokou kartu na Rogers Cup

- Jan Havlovic

Pořadatelé prestižního Rogers Cupu, který v Torontu startuje již o tomto víkendu, udělili divokou kartu teprve sedmnáctiletému Felixi Auger-Aliassimovi. Kanadský supertalent tak dostane možnost zahrát si v hlavní soutěži po boku největších hvězd. Na stejném turnaji v loňském roce šokoval semifinálovou jízdou jiný talentovaný Kanaďan – Denis Shapovalov.

Očekávání se naplnila. Činovníci Rogers Cupu ukázali při rozdávání divokých karet na vycházející hvězdu Felixe Auger-Aliassima. Sedmnáctiletý mladík je velkým příslibem kanadského tenisu a v příštích letech by mohl s blízkým kamarádem Denisem Shapovalovem držet prapor své země v Davisově poháru.

Kanadský supertalent se v příštím týdnu představí domácím fandům na podniku v Torontu. Díky divoké kartě bude talentovaný mladík startovat v hlavní soutěži mezi největšími hvězdami. Auger-Aliassim měl na prestižním turnaji na domácí půdě startovat již v loňském roce, avšak tehdy ho zastavily problémy s levým zápěstím.

Právě v loňském roce zazářil na Rogers Cupu jiný Kanaďan – blonďatá kometa Denis Shapovalov. Tehdy osmnáctiletý tenista senzačně prošel mezi nejlepší čtyřku a stal se nejmladlším semifinalistou podniku kategorie Masters v historii.

Na letošním ročníku v Torontu se ukáže jak Shapovalov, tak také jeho blízký kamarád Auger Aliassime. Oba mají jistotu startu v hlavní soutěži, a tak není vyloučeno, že by se klidně mohli střetnout v prvním kole ve vzájemném souboji.

Sedmnáctiletý Auger Aliassime září v letošní sezoně především na challengerech. V polovině srpna ovládl podnik v Lyonu a o týden později došel ve francouzském Blois až do finále. Kanadský mladík o sobě dal také vědět začátkem sezony v Indian Wells, kde prošel z kvalifikace až do druhého kola. 

 

When he loses the bet ? #elshapo #Big?soon

Příspěvek sdílený Félix Auger-Aliassime (@felixaliassime),Srp 17, 2017 v 5:47 PDT