Šokující přiznání Murrayho: Skoro jsem s tenisem skončil

- Jan Vojkůvka

Dlouhých 11 měsíců musel být bez tenisu. Když se vrátil, stále to nebylo ono. Andy Murray se však nevzdal své touhy vrátit se na kurty a uspěl. V úvodním kole turnaje Citi Open vyhrál nad Američanem McDonaldem. Přiznal však, že ve Washingtonu vůbec nemusel být...

Ne, že by zvažoval vynechání turnaje. Murray zvažoval dokonce konec celé kariéry. „Pořád myslíte na to, jestli se vůbec budete moci vrátit a jestli náhodou tohle není ten konec?“ přemítal Brit v rozhovoru pro Sky Sports své obavy.

Během jedenáctiměsíční absence kvůli zranění kyčle měl v hlavě spoustu myšlenek. Touha po návratu byla občas upozaděna uvažováním nad pověšením rakety na hřebík. Další ránou navíc byla nutnost operace kyčle, kterou podstoupil v lednu poté, co veškeré jeho snahy vyléčení selhaly a musel se odhlásit z Australian Open.

„Kromě toho přemýšlíte nad tím, co se sebou budete dál dělat. Hrál jsem tenis celý život a je to vše, co znám,“ pokračoval Murray. „Byla by to ohromná změna, kdybych musel skončit. Ale vždy jsem cítil, že se dokážu vrátit.“

Jeho víra nakonec zahnala všechny obavy. Začínat musí však prakticky od nuly. Na žebříčku klesl až na 832. místo. Ale už výhra v prvním kole ve Washingtonu má jistotu, že se vyhoupne na 644. pozici. A před sebou má podobných skoků za každé vítězství spoustu.

„Když jste na vrcholu, je strašně těžké se posunout i jen o jedno místo. Ale teď, pokud vyhraju pár zápasů, můžu se posunout i o 300 nebo 400 míst za týden, což je hezké. Bude to těžké, ale bude to zábava,“ dodal s úsměvem.