ITF

Antukové drama! Osmnáctiletý Čech ukořistil urputnou bitvu

- Radek Štohl

Nesmírně náročný duel má za sebou Tadeáš Paroulek. Teprve osmnáctiletý Čech v prvním kole nižší kategorie v Piešťanech porazil Samma Butlera po sadách 6:7(8), 6:3, 7:5, když celé utkání trvalo tři hodiny a sedmatřiceti minut.

Paroulek začínal letošní sezónu na 1138. místě dvouhry, v současné době se pohybuje již na 778. pozici světa. A poslední dva podniky na Slovensku by ho mohly posunout ještě výše.

Český tenista i jeho soupeř si v prvním setu dlouho drželi servisy, první brejk přišel až v osmém gemu, ke kterému se dostal právě Paroulek. Za stavu 5:3 ale set nedopodával, Butler ho rebrejkl a po dalších gemech na servisu přišel na řadu tiebreak.

Ve zkrácené hře osmnáctiletý Čech prohrával 4:6 a ačkoliv dokázal průběh otočit na 7:6 ve svůj prospěch, koncovka pro změnu patřila jeho soupeři.

Druhý set byl pro Paroulka o poznání klidnější. I když sadu začínal na returnu, přesto díky brejkům v páté a deváté hře dotáhl set do třetího dějství.

Ten síce dohromady nabídl sedm dvojchyb, ani to hráčům nezabránilo v tom, aby se pouze jednou v setu vyskytl brejk. Až v poslední hře celého duelu se k němu dostal český hráč, který po téměř třech a tři čtvrtě hodinách mohl slavit postup do desátého osmifinále v sezóně.