Plíšková po premiéře: Úroveň tenisu mě mile překvapila

- Radek Štohl

První ročník vlastního tenisového kempu má za sebou Karolína Plíšková. Bývalá světová jednička ho pořádala ve dnech 26.- 29.7. ve Vista Resortu a na celé akci nechyběla ani její sestra Kristýna či fedcupový kapitán Petr Pála.

Kempu se na konci července zúčastnilo čtyřicet dětí, které byly rozděleny do deseti skupin. Věkové rozmezí se přitom pohybovalo od čtyř do patnácti let.

„Byly to skvělé čtyři dny, děti nás nabíjely pozitivní energií a nadchlo mě jejich zaujetí pro tenis,“ rozpovídala se Karolína Plíšková pro své oficiální stránky.

Nadšenost druhé nejlepší tenistky současnosti a jejího okolí nenarušily ani horké teploty, ve kterých děti podstupovaly tréninkové dávky.

„Všichni zvládli celé čtyři dny ve vysoké intenzitě, úroveň tenisu mě mile překvapila," netajila se radostí Plíšková.

Členka fedcupového týmu však nebyla jedinou velkou postavou prázdninových okamžiků. Vedle Plíškové se v pražském Motole objevili také Petr Pála, bývalá 20. singlistka světa Klára Koukalová nebo sportovní psycholog Marián Jelínek.

Právě s Jelínkem a manželem Michalem Hrdličkou se Plíšková v těchto dne vydala do Kanady, kde se následující týden zúčastní Rogers Cupu. V Montrealu bude obhajovat loňské čtvrtfinále.