ATP

Loučení antukové legendy? Ferrer připustil brzký konec

- Radek Štohl

Věk nezastavíte. Čím dál více se o této skutečnosti přesvědčuje také David Ferrer. Bývalý třetí tenista žebříčku naznačil, že letošní US Open by mohl být jeho posledním grandslamem kariéry. Tu by rád ukončil na jednom z domácích podniků.

Obrovský bojovník i oblíbenec fanoušků. Ačkoliv se David Ferrer netají zálibě k cigaretám, na kurtu to snad nikdy nebylo znát. Brzy však jeho profesionální kariéře může být konec.

„Už hraji bez očekávání. Tenisová kapitola se blíží ke konci. Příští rok budu hrát některé turnaje díky divokým kartám," nechal se slyšet šestatřicetiletý tenista.

„Uvidíme, kdy a kde svoji kariéru ukončím. Přál bych si, aby se tak uskutečnilo na domácím turnaji, ať už v Barceloně či Madridu. Letošní US Open chci brát jako by se jednalo o můj poslední grandslam," pokračoval v úvahách.

Ferrer po wimbledonském grandslamu vypadl z TOP 50, kde chybí po dlouhých třinácti a půl letech. A podobná situace se mu nezamlouvá.

„Nelíbí se mi, že se ocitám až za 60. místem světa," smutní finalista French Open 2013, který nikdy nedosáhl na grandslamový titul. Oproti minulosti se Ferrer cítí odlišně.

„Mentálně jsem mnohem vyspělejší. Když jsem prohrával, tak to bylo z mé strany mnohem horší. Před pěti lety jsem ve finále Acapulca prohrál s Rafaelem Nadalem a celý den jsem nepromluvil se svojí ženou. Kvůli té prohře jsem byl velmi naštvaný," dodal na konec.