WTA

Další změna. Vondroušová opětovně mění trenéra

- Radek Štohl

Markétu Vondroušovou již netrénuje Martin Fassati. Devatenáctiletá tenistka se pro ukončení spolupráce rozhodla po turnaji ITF v Budapešti, kde v polovině července vypadla v osmifinále. Vondroušovou bude mít od podniků v Asii na starosti Jan Hernych.

Fassati vedl českou tenistku necelé tři měsíce. Krátké působení však Vondroušové příliš nevyhovovalo, a tak se odhodlala ke změně.

„Byl to můj impuls. Hlavně na kurtu jsem si nepřipadala dobře. Celkově jsem cítila, že to není nic pro mě, a tak jsme se domluvili, že to ukončíme,“ prozradila talentovaná tenistka pro web tennis-arena.cz.

Nový nástupce na sebe nenechal dlouho čekat. Vondroušová si i díky svému mentorovi Jiřímu Hřebcovi najala bývalého daviscupového reprezentanta Jana Hernycha.

„Do Ameriky sice ještě pojedu jen s kondičním trenérem Michalem Vágnerem, do Asie už ale poletím s Honzou Hernychem, který do té doby nemá ještě čas,“ nechala se slyšet Češka.

„Bude to super. Všichni se výborně znají dohromady. Mělo by to fungovat,“ dodala na závěr mladá tenistka. Ta by se na okruh měla znovu dostat na v polovině srpna v Cincinnati.