Překvapivé rozhodnutí. Murray se vrací na kurty a bude mít pořádně napilno

- Filip Lefenda

Dost bylo čekání! Andy Murray má na kurtech po zranění co dohánět. Britská hvězda, která letos pro zdravotní trable vynechala i oblíbený Wimbledon, se rozhodla zařadit do svého turnajového plánu hned tři severoamerické betonové podniky v řadě.

Původně chtěl Murray hrát jen ve Washingtonu a Torontu, aby měl dostatek času na načerpání sil před grandslamovým US Open. Nyní však jednatřicetiletý Skot přeci jen upřednostňuje více herní praxe, vždyť letos odehrál všehovšudy jen tři soutěžní utkání, z toho dvě prohrál.

A tak si bývalá světová jednička zažádala o divokou kartu na turnaj v Cincinnati, který se uskuteční ve dnech od 11. do 19. srpna. A organizátoři volání trojnásobného grandslamového šampiona, jenž se od loňského Wimbledonu potýkal s bolavou kyčlí, pochopitelně vyslyšeli.

Divokou kartu obdržela rovněž i bývalá ženská světová jednička – Viktoria Azarenková. „Vyhověli jsme jejich žádostem,“ komentoval celou záležitost turnajový ředitel Western & Southern Open Andre Silva. „Myslím si, že mnoho tenisových fanoušků si přeje vidět takovéto hráče na vlastní oči. Proto jsme se rozhodli jim divoké karty udělit,“ doplnil.

Murray turnaj v Cincinatti už dvakrát ovládl, titul si z tamějšího betonového podniku odvezl v letech 2008 a 2011. Naposledy se na turnaji představil předloni, kdy došel do finále. V tom prohrál s Chorvatem Čiličem.