Narození dcery během US Open? Bez váhání bych z turnaje odstoupil, ujišťuje Isner

- Jan Havlovic

John Isner se svou ženou Madison McKinleyovou očekávají v září narození prvního potomka. Může tak nastat varianta, že bude Isnerova manželka rodit v průběhu grandslamového US Open. „Kdyby k tomu došlo, tak z turnaje odstoupím,“ neváhá třiatřicetiletý tenista.

„Big Bena“, jak se Isnerovi přezdívá, čeká v září zřejmě nejkrásnější moment v životě. Jeho žena Madison McKinleyová mu přivede na svět prvního potomka – dceru. Na blížící se rodičovské povinnosti se pochopitelně těší i aktuální světová devítka.

Manželka slavného amerického tenisty má termín v září, v datumu konání posledního grandslamu sezony – US Open. Čistě teoreticky tak může nastat varianta, kdy by Madison McKinleyová porodila během turnaje. „Neočekávám, že by k tomu došlo. Ale kdyby ano, tak z turnaje odstoupím,“ ujišťuje Isner.

Před posledním grandslamem letošní sezony má Isner nabitý program. V následujících týdnech plánuje Isner odehrát turnaje v Atlantě, Washingtonu, Torontu a Cincinnati. „Nejdůležitější den ale přijde právě v září,“ tuší americký tenista.

„Do Asie poté neodcestuji. Chci být tady pro svou ženu a také pro svou dceru,“ plánuje Isner při otázce na závěr tenisové sezony.

Před dvěma týdny absolvoval Isner nejúspěšnější grandslamový turnaj v kariéře. Na slavném Wimbledonu došel poprvé v kariéře do semifinále, ve kterém prohrál v bláznivém duelu s Kevinem Andersonem 24:26 v pátém setu. „Byl jsem z toho tehdy hrozně zklamaný, ale s odstupem času musím říct, že to pro mě byl skvělý turnaj,“ hodnotí závěrem Isner.