Nadal se na olympiádu vydá, start ve dvouhře je ale nejistý

- Daniel Kubelka

Rafael Nadal se po dlouhém váhání kvůli svému zdravotnímu stavu nakonec rozhodl odcestovat na letní olympijské hry do Ria. Dle informací španělských médií je však možné, že zasáhne pouze do deblové soutěže.

Třicetiletý Nadal, který nehrál kvůli zraněnému zápěstí od letošního French Open, sdělil španělskému deníku Ser Mallorca, že stále neví, zda nastoupí k utkání ve dvouhře. Zároveň ale však sdělil, že se hodlá zapsat k deblovým zápasům.

Španělský tenista se měl představit tento týden na Mallorce, kde měl zapsán trénink se světovou dvojkou Andy Murraym. Vzhledem ke stavu svého zápěstí, které se hojilo pomaleji než předpokládal, se však až do středy na kurtu neobjevil.

Aktuálně čtvrtý hráč světového žebříčku několikrát odložil svůj návrat na tenisové dvorce. Naposledy se tak stalo před právě probíhajícím turnajem Masters v Torontu. Vítěz čtrnácti grandslamových trofejí totiž začal trénovat pouhý týden před startem Rogers Cupu.

Rafael Nadal si v případě startu v Riu zapíše svou druhou olympijskou účast. Premiéru v roce 2008 v Pekingu ozdobil zlatou medailí ve dvouhře, o čtyři roky později v Londýně nemohl své prvenství obhajovat kvůli zranění kolene.