New Yorku, těš se! US Open má zajištěno sedm Čechů

- Jan Vojkůvka

Závěrečný grandslamový turnaj sezony si s předstihem zajistilo hned sedm českých tenistů. Těm se podařilo svými výsledky v sezoně vybojovat před zveřejněním startovních listin pozice v žebříčku, jež jim dají možnost usilovat o úspěch. Ve hře bude celkem šest žen a jeden muž.

Dál pokračuje trápení mužského tenisu, který v posledních měsících vyklízí pozice mezi nejlepšími. Dlouhodobou českou jedničku Tomáše Berdycha totiž nadále sužují zdravotní problémy, kvůli kterým s předstihem oznámil, že newyorský grandslam vynechá.

Ve hře bude tak s jistotou pouze Jiří Veselý, jenž se vrátil do první světové stovky a zajistil si tím v New Yorku hlavní soutěž. Naději budou mít Češi také v kvalifikace, jejíž vstupní listina bude ale zveřejněna až za několik týdnů.

Mnohem početnější zastoupení budou mít české ženy. Mezi nasazené by se měly vejít Petra Kvitová, Karolína Plíšková a Barbora Strýcová. Určitou naději na pozici mezi nasazenými hráčkami může dál živit i Kateřina Siniaková.

Kromě nich si v hlavní soutěži zahrají Lucie Šafářová a Kristýna Plíšková. Další hráčky se představí v kvalifikaci, kterou by si aktuálně mohly zahrát Markéta Vondroušová, Denisa Allertová, Tereza Martincová, Tereza Smitková, Marie Bouzková, Barbora Krejčíková a Karolína Muchová.