Allertová českou výpravu v Riu nerozšíří, účast na brazilských hrách odmítla

- Daniel Kubelka, foto Pavel Lebeda

Po středeční zprávě Belindy Bencicové, která se zřekla své účasti na blížící se olympiádě v Riu, se vidina olympijského snu na chvíli otevřela pro českou tenistku Denisu Allertovou. Třiadvacetiletá hráčka totiž sama možnost, že by v Brazílii nastoupila, odmítla.

Allertová, která dlouho figurovala jako první náhradnice do pavouka ženské dvouhry v Riu, se totiž necítí po zdravotních problémech ještě zcela v pořádku. „Necítím se ještě úplně stoprocentní a letět jen na jeden zápas mi nepřišlo jako nejlepší nápad,“ uvedla česká tenistka pro ČTK.

O své účasti v Brazílii rodačka z Prahy, která v současné době hraje na domácím turnaji na Štvanici, ve včerejším rozhovoru pro Tenisový svět nechtěla příliš mluvit a soustředila se především na právě probíhající turnaj ITF.

Aktuálně 85. hráčka světového žebříčku tak nerozšíří českou olympijskou výpravu v Riu, která zásluhou odřeknutí Tomáše Berdycha a Karolíny Plíškové ze strachu z nakažení virem zika dostala dvě těžké rány. V pondělí navíc zrušil svou premiéru pod olympijskými kruhy i Jiří Veselý, který má anginu a naví laboruje se zraněným ramenem.

Nominace českých tenistů na olympiádu v Riu 2016

Dvouhra ženy: Petra Kvitová, Lucie Šafářová, Barbora Strýcová

Dvouhra muži: Lukáš Rosol

Čtyřhra muži: Lukáš Rosol/Radek Štěpánek

Čtyřhra ženy: Andrea Hlaváčková/Lucie Hradecká, Lucie Šafářová/Barbora Strýcová