Laver Cup zná další hvězdu! Do akce půjde i jeden z nejmenších hráčů

- Jan Vojkůvka

Veleúspěšný inaugurační ročník Laver Cupu v Praze pořádně namlsal tenisové fanoušky, kteří už s napětím vyhlíží další vydání tohoto tenisového svátku. V Chicagu, kde se bude hrát od 21. do 23. září, se představí také jeden z nejmenších hráčů na okruhu Diego Schwartzman.

Pouhých 168 centimetrů vysoký tenista doplní v týmu Světa již potvrzené účastníky Nicka Kyrgiose a Juana Martina del Potra. V týmu Evropy prozatím figurují Roger Federer a čerstvý vítěz Wimbledonu Novak Djokovič.

Schwartzman, který je aktuálně na 12. místě světa, prožívá nejlepší žebříčkový rok kariéry. Ve Wimbledonu sice vypadl už ve druhém kole a v posledních týdnech se mu příliš nedaří, když prohrál 4 z 5 zápasů, ale postupy do čtvrtfinále French Open, osmifinále Australian Open s zisk titulu v Riu ho drží na rankingu na dosah elitní světové desítky.

V neposlední řadě za posledních dvanáct měsíců dokráčel také do čtvrtfinále US Open, byl ve finále v belgických Antverpách a připsal si postup do čtvrtfinále na prestižním turnaji Masters v Montrealu.