WTA

Favoritka venku! Vondroušová skolila nasazenou a uspěla po třech měsících

- Radek Štohl

Markéta Vondroušová do podniku WTA v Gstaadu vstoupila vítězně. Českou tenistku nedokázala přehrát šestá nasazená Lara Arruabarrenaová-Vecinová, kterou Vondroušová porazila dvakrát 6:3. Devatenáctiletá hráčka tak v této kategorii uspěla poprvé od konce dubna, kdy zvládla první kolo ve Stuttgartu.

Po čtyřech vítězných duelech v Německu se Vondroušová trápila. V osmifinále musela vzdát se Svitolinovou, následně prohrála čtyři zápasy úvodního kola, včetně French Open a Wimbledonu. Spravit chuť si chtěla na ITF v Budapešti, ve druhém zápase na podniku ale nestačila na Dajanu Jastremskou.

Nelehká práce na talentovanou hráčku čekala také ve švýcarském Gstaadu, když ji vyzvala Lara Arruabarrenaová-Vecinová. Vondroušová se ale bývalé 52. tenistky světa nezalekla a hned v úvodu zápasu ji brejkla, tento okamžik potvrdila čistou hrou.

Situace se rozjasnila ještě více, když Češka vzala soupeřce v páté hře servis, aby následně odvrátila dva brejkboly a vedla tak 5:1. Arruabarrenaová-Vecinová sice v úvodním setu stáhla stav na 3:5, vzápětí si ale potřetí v sadě přišla o podání.

Druhou sadu načala Markéta Vondroušová ještě lépe než tu první, vedla již 4:0 a šla na podání. Španělka lehce zdramatizovala průběh duelu a snížila na 2:4, do konce setu ale nebyl k vidění jediný brejkbol, díky čemuž Vondroušová vyhrála dvakrát 6:2.

O postup do prvního čtvrtfinále v této kategorie od loňského dubna v Bielu se česká hráčka utká s lepší z dvojice Kostovová – Kalinská.

Ladies Championship Gstaad by Ixion Services (ženy, SUI, 250 000 USD, antuka)
1. kolo dvouhry
Lara Arruabarrenaová-Vecinová (ESP, 77.) – MARKÉTA VONDROUŠOVÁ (104.) 3:6, 3:6