Uvidí Praha Serenu? Američanka přiznala o finále Fed Cupu zájem

- Jan Vojkůvka

Úspěšné wimbledonské čtvrtfinále vykouzlilo na tváři Sereny Williamsové široký úsměv. Stejně tak pozdější zmínka o možném startu v pražském fedcupovém finále. Na tiskové konferenci během volného dne v All England Clubu přiznala, že by si v listopadovém utkání ráda zahrála.

„Ráda bych si zahrála. Chci, aby Spojené státy titul obhájily,“ řekla Williamsová, která na probíhajícím Wimbledonu postoupila už do semifinále, v němž si ve čtvrtek zahraje proti Němce Julii Görgesové. Pokud se jí přání splní, bylo by to poprvé, co by si v Praze zahrála.

„Finále bude v Česku, kde jsem, myslím, ještě nikdy nebyla. Ale uvidíme. Doufám, že se do týmu dostanu, protože v současnosti máme spoustu hráček, kterým se daří. Ráda bych, aby trofej zůstala ve Spojených státech,“ uvedla slavná Američanka, která týmovou soutěž vyhrála poprvé a naposledy v roce 1999.

„Zatím jsme se ale o tom s kapitánkou nebavily. Koná se to někdy v říjnu nebo listopadu, takže máme čas. A do té doby si snad vylepším svůj žebříček,“ smála se aktuálně 181. tenistka světa. Už nyní má přitom jisté, že se posune na 51. příčku a pokud postoupí ve čtvrtek do finále, čeká ji jistý skok do elitní třicítky.