Jak na Nadala? Del Potro poodhalil svou taktiku pro čtvrtfinále

- Jan Vojkůvka

Vyzrát na Rafaela Nadala může být velmi těžkým oříškem. Ostatně v ostrých zápasech se to letos podařilo jen Marinu Čiličovi a Dominicu Thiemovi. Rozšířit řady úspěšných vyzyvatelů chce i Juan Martin Del Potro, který ve Wimbledonu prozradil své taktické plány na světovou jedničku.

„Bude to hodně odlišné oproti zápasu, co jsme hráli před pár týdny v Paříži,“ připomněl Argentinec hladkou porážku 4:6, 1:6, 2:6 se španělským tenistou. „Musím se pokusit co nejvíce držet podání,“ rozpovídal se ke své taktice.

„Pokud ho chci porazit, musím také chodit hodně často na síť, hrát pestře z forhendu i bekhendu a především využít všech svých šancí,“ podotkl Del Potro, který se v osmifinále prosadil přes Gillese Simona až po setech 7:6(1), 7:6(5), 5:7, 7:6(5).

Del Potro však ví, o čem mluví. Nadala dokázal porazit během kariéry už pětkrát, naposledy pak v semifinále olympijských her v Riu. V jeho neprospěch však hovoří bilance zápasů na trávě, na níž prohrál se Španělem oba odehrané zápasy.

„Cítím se ale dobře. Jindy se cítím po zápasech unavený, ale teď je mé tělo v pohodě. Myslím, že budu v dobré kondici a věřím, že budu mít proti Rafovi velkou šanci,“ dodal.