Svíčková, ale i sklenka vínka. Kvitová poodkryla své stravování

- Radek Štohl

Těstoviny před každým zápasem, suši jako oslava vítězného turnaje. Tak takový jídelníček můžete najít u Petry Kvitové, která si pro televizní stanici Eurosport našla čas na to, aby divákům nabídla něco ze svého soukromí.

Osmadvacetileté hráčce letošní Wimbledon nevyšel, hned v úvodním zápase nestačila na Aljaksandru Sasnovičovou ve třech setech.

Týden po vyřazení z All England Clubu se na světlo světa., ve kterém Petra Kvitová prozrazuje něco o svém stravování.

„Mým nejoblíbenějším kažodenním jídlem je cokoliv z italské kuchyně, nebo také suši," zareagovala česká tenistka na první dotaz.

Čím se však stravuje, pokud ji čeká utkání? „Před každým zápasem si tradičně dávám těstoviny. Pokud možno s trochou sýru," pokračovala Kvitová ve svém vyprávění.

Aktuálně sedmá hráčka světového žebříčku v kariéře již vyhrála pětadvacet titulů ve dvouhře, v letošní sezóně se dočkala pěti trofejí. 

„Nejsem zrovna z těch hráček, které by příliš slavily, když vyhraji nějaký turnaj. Pokud už se tak nastane, ráda si jako vždy pochutnám na suši."

Také dvojnásobná vítězka Wimbledonu však občas zhřeší a zasytí se ne úplně zdravým pokrmem. „Z české kuchyně je to svíčková," přiznala. 

K dobrému jídlu rovněž patří nějaký ten nápoj. „Samozřejmě piju hodně vody a energetických nápojů! Někdy si ovšem pochutnám na pivku, nebo víně," dodala se smíchem na závěr.