Fed Cup: Rozhodnuto o nasazených týmech! Na koho mohou Češky za rok narazit?

- Radek Štohl, Jan Vojkůvka

Ještě ani neskončil letošní ročník Fed Cupu a už se brzy bude losovat ten následující. Mezi čtyřmi nasazenými celky pochopitelně nechybí v posledních letech suverénní Česká republika nebo tým Američanek. Češky ve čtvrtfinále tentokrát neohrozí Švýcarky, které v roce 2019 hrají pouze Světovou skupinu II.

ITF v pondělí oznámila, že los příštího ročníku Fed Cupu proběhne 24. července v Londýně. Právě zde od 11 hodin se osm elitních týmů dozví jména svých soupeřek.

Mezi nasazenými týmy jsou kromě Češek a Američanek také Bělorusky a Francouzky. Nenasazená družstva, a tedy potenciální soupeřky výběru Petra Pály, jsou z Austrálie, Belgie, Německa a Rumunska.

Češky, jako finalistky letošního ročníku, si budou moci vybrat, kde utkání čtvrtfinále odehrají. Stejnou garanci od ITF mají i Spojené státy.

Proti Austrálii si český tým ve své samostatné historii zahrál pouze v roce 2013 v Ostravě. Už tehdy pod vedením Petra Pály domácí tenistky vyhrály 4:0.

S Belgií se Češky střetly v roce 2011 v Charleroi, kde se hostujícímu celku podařilo zvítězit 3:2. Zatím nejčerstvější vzpomínky mají Pálovy svěřenkyně na Rumunky, jež přehrály 3:2 na zápasy v roce 2016 v Kluži.