Malá náplast na vyřazení z Wimbledonu. Kvitová byla zvolena hráčkou měsíce

- Jan Havlovic

Petra Kvitová byla vyhlášena nejlepší hráčkou měsíce června! Osmadvacetiletá tenistka ovládla anketu, ve které hlasují tenisoví fanoušci, především díky triumfu na turnaji v Birminghamu. České tenisové jedničce se tuto anketu podařilo ovládnout již podruhé v této sezoně.

O vítězce červnové ankety rozhodovaly tradičně hlasy tenisových fanoušků, kteří zvolili Petru Kvitovou hráčkou měsíce již podruhé v této sezoně. Osmadvacetiletá Češka triumfovala také v únoru, kdy získala tituly v Petrohradu a Dauhá.

Kvitová pokračovala ve sbírce turnajových vavřínů také v červnu. Česká tenistka si na podniku v Birminghamu postupně poradila s Kontaovou, Gavrilovovou, Görgesovou, Buzarnescuovou a Rybárikovou a získala celkově pátý titul v této sezoně. Dvojnásobná wimbledonská vítězka přidala ještě jednu výhru na turnaji v Eastbourne, avšak poté musela odstoupit kvůli zranění stehenního svalu. 

Česká tenisová jednička se představila také na Wimbledonu, avšak na nejslavnějším turnaji světa skončila již v prvním kole po prohře s Běloruskou Sasnovičovou.

Kvitová usilovala o ocenění hráčky měsíce také v květnu, kdy ovládla turnaje v Praze a Madridu. Tehdy však dali tenisoví fanoušci přednost Rumunce Simoně Halepové, která získala na French Open svůj premiérový grandslamový titul. 

Kompletní pořadí
1. Petra Kvitová
2. Caroline Wozniacká (DEN) 
3. Ashleigh Bartyová (AUS) 

Předchozí vítězky
Leden – Simona Halepová (ROU)
Únor – Petra Kvitová
Březen – Naomi Ósakaová (JPN)
Duben – Karolína Plíšková
Květen – Simona Halepová (ROU)