Tour de Wimbledon! Nadal vyrazil na kole s mizernými brzdami na nákup

- Tomáš Macák

Sportovní fanoušci v současné chvíli neví, na co koukat dříve. Wimbledon se přehupuje do druhého týdne, vrcholí světový šampionát ve fotbale a rozběhl se nejslavnější cyklistický závod Tour de France. Fanoušek Realu Madrid Rafael Nadal si během travnatého grandslamu ve volné chvíli krátce vyzkoušel to, s čím se budou muset jezdci ve Francii prát po tři týdny, když usedl na kolo. Spokojený s jízdou na bicyklu ale příliš nebyl. Ten měl totiž kvalitou do strojů, se kterými budou závodníci v zemi galského kohouta zdolávat záludné trasy, daleko.

Video zveřejnila stránka US Open Tennis, která příspěvek okomentovala slovy: „Když vyhrajete 17 grandslamů, ale stále vám nedovolí vzít si na nákup auto.“

Sám Nadal příspěvek přesdílel a přidal svůj dojem z jízdy. „Věřte mi, brzdy na tomto kole nebyly nejlepší, sjezd zas taková zábava nebyla…ale zvládnul jsem to,“ napsal antukový král.

Nadal je v dobrém rozmaru poté, co ve třetím kole travnatého grandslamu porazil mladičkou australskou hvězdu Alexe De Minaura, kterému ve třech setech povolil jen sedm gemů.

K vítězství dokráčel například i díky dokonalému lobu, který zahrál zády k síti úderem mezi nohami.

Teď je před rodákem z Mallorky výzva v podobě českého tenisty Jiřího Veselého, který na jihozápadě Londýna našel ztracenou formu. 

Nadal má ale už nyní – po dosažení čtvrtého kola – jistotu, že i po Wimbledonu zůstane světovou jedničkou.