Serena přišla o důležitý okamžik svého dítěte. Oplakala jsem to, přiznává

- Jan Vojkůvka

Na chvíli, jakou jsou první krůčky dítěte, čeká s napětím každá maminka. Jenže Serena Williamsová o první kroky malé Alexis Olympie přišla, když zrovna tou dobou dřela ve Wimbledonu na tréninku. Se svým trápením se poté svěřila na sociálních sítích.

Je jen málo důležitějších okamžiků v životě matky. Ony první krůčky jsou pomyslným vykročením do světa a chce je vidět každá. Sereně Williamsové se to ale nepoštěstilo, ač s ní je její dcera v Londýně.

„Udělala své první krůčky... Trénovala jsem a neviděla to. Brečela jsem,“ napsala stručně Williamsová na svém Twitteru a dala tím najevo své zklamání, že nebyla se svou dcerou při tak důležité chvíli. A je zcela jasné, že by své účinkování ve Wimbledonu vyměnila právě za tento okamžik, při kterém by s ní chtěla být.

S takovou obtížností se ale profesionální sportovkyně musí potýkat dnes a denně. Ať chtějí nebo ne, musí dělit svůj čas mezi rodinu a práci, přičemž obě bezmezně milují. Tweet Američanky měl, i kvůli popularitě hráčky, obrovský dosah a nejedna z ženských fanynek Williamsovou uklidňovala.

„Moje mateřské pravidlo zní: poprvé se to stalo ve chvíli, kdy to poprvé sama vidím,“ napsala uživatelka s přezdívkou JMiller. „Nepočítá se to, dokud jsi to neviděla,“ přidala se další.