Chtěla bych objet všechny kvalifikace grandslamů, říká mladá Barbora Štefková

- Radim Sochor

Barbora Štefková nastoupila ve čtyřhře poprvé po boku Terezy Smitkové. Herně si hráčky sedly, avšak na duo Čanová/Jansová nestačily, Češky prohrály 6:7, 3:6. Barbora se tak s turnajem rozloučila, neboť vypadla i ve dvouhře. Tereza Smitková si zahraje první kolo singlu.

Česká tenistka Barbora Štefková, která před týdnem vyhrála turnaj v Turecku, nastoupila po boku Terezy Smitkové ve čtyřhre. A byl to pro ně premiérový zápas, co se čtyřhry týče. "Myslím, že jsme hrály dobře. Hrály jsme spolu poprvé, ale neřekla bych, že jsme si to nějak prohrály. Udělaly jsme možná více nevynucených chyb, než jsme musely, ale dobrej zápas," hodnotí zápas jednadvacetiletá Češka.
Svoji parťačku 200. hráčka žebříčku WTA vychválila: "Terka je super hráčka, dostane soupeřky pod tlak nejen servisem, ale také údery od základní čáry. Umožní mi tak hrát voleje na síti."

 "Určitě jsme chtěly turnaj vyhrát, ale nepodařilo se to. Nevadí, zápas jsme si užily," říká s úsměvem Barbora Štefková.
"Chtěla bych objet nejméně všechny kvalifikace grandslamů," nastínila Bára své cíle na závěr rozhovoru. Štefková tedy na J&T Banka Prague Open končí, Tereza Smitková bude hrát dvouhru proti Monice Puigové, i když dnes prohrála ve finále kvalifikace s Američankou Kingovou. Byla totiž vylosovaná jako lucky loser.