Jsi nejlepší. Díky za boj! Jak si tenistky vyjadřují nezvyklý respekt

- Jakub Slunečko

Tenisové prostředí, a to ženské obzvláště, umí být hodně vyhrocené a někdy až zákeřně konkurenční. Na letošním Wimbledonu si ale hráčky projevují nezvyklou porci respektu. Po vzájemných litých bojích si dokonce navzájem nechávají pochvalné vzkazy na sociálních sítích – výjimkou není ani Barbora Strýcová či dokonce Serena Williamsová.

Americká superstar absolvovala těžký zápas s Kristinou Mladenovicovou. Francouzská tenistka hrála skvěle a Williamsová musela vytáhnout svůj nejlepší tenis. Hlavně díky výbornému servisu nakonec vyhrála 7:5 a 7:6(2). „Jsi opravdu jiná liga než kdokoliv jiný,“ napsala pak Mladenovicová na Instagram pod společnou fotografií u sítě.

Williamsová zareagovala nezvykle emotivně a odepsala: „Jsi nejlepší.“ A zprávu doplnila dokonce šesti srdíčky. 

Emotivní stopy v soupeřkách zanechal i nádherný boj na kurtu číslo 2 mezi Barborou Strýcovou a Julií Görgesovou. Německá hráčka nakonec v třísetovém thrilleru triumfovala, když poslední sadu po několika zvratech vyhrála 10:8. Následně se neskrývanou radostí skácela na kurt.

„Dobrá práce Julie,“ napsala pak Strýcová pod zápasovou fotografii, i když byla po těsném utkání viditelně ztrhaná. Görgesová hned přispěchala s odpovědí: „Velký boj B... (Barboro) Byl to skvělý zápas.“

Podobná vyjádření respektu jsou obvykle k vidění spíše mezi muži, po nedávných kauzách a slovních přestřelkách (například mezi Marií Šarapovovou a Caroline Wozniackou) jsou ale v ženském tenise jistě příjemným osvěžením. 

ROZHOVOR: Juniorka Beránková o tvrdé konkurenci mezi ženami: Nejlepší kamarádka je hotelová postel