To byl boj! Strýcová naletěla do židlí a získala si srdce fanoušků

- Jakub Slunečko

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z LONDÝNA: Nádherný zápas Barbory Strýcové a Julie Görgesové byl ozdobou pátého dne Wimbledonu. Bohužel se smutným koncem pro českou hráčku, která padla 8:10 ve třetím setu. Před tím ale nechala Strýcová na kurtu úplně všechno. Jednou naběhla až skoro do fanoušků, jindy spadla do hráčských židliček. „Lidi viděli boj, zápas se musel líbit,“ řekla pak česká bojovnice.

Ještě loni tady na Wimbledonu bok po boku hrály čtyřhru, teď se Strýcová postavila v litém boji německé ranařce Görgesové a řekla si, že na kurtu klidně vypustí duši. Nesmírně vyrovnaný mač se táhl ke třem hodinám a Češka škrábala síly, kdo ví odkud.

Nejdřív dvakrát při dobíhání míčku naletěla do prvních řad mezi fanoušky, stačila ale zabrzdit včas, takže jí jenom přítomní lehce pomohli zpět na kurt.

Za veledůležitého stavu 8:8 ale nechtěla Strýcová nabídnout soupeřce za žádnou cenu brejkbol, a tak běžela přes osu své poloviny kurtu až k síti, kam Görgesová skvělým halfvolej míček umístila. Češka byla přes veškerou snahu u balonku pozdě a následně se dokonce nepříjemně skácela mezi přistavené židle.

„Nebolelo to, já umím padat,“ smála se Strýcová po zápase kuriozní chvilce, po které ji publikum kurtu číslo 2 odměnilo bouřlivým potleskem. „Neymar by se měl dívat,“ dodala v dobrém rozmaru narážkou na fotbalovou hvězdu.

„Lidi si asi mysleli, že jsem si něco udělala. Zatleskali mi, tak jsem jim to oplatila,“ pokrčila rameny.

Jinak se snažila být uzavřená ve svém světě a okolí nevnímat. „Lidi viděli hezký zápas a boj, muselo se to líbit,“ věděla česká hráčka. A litovala, že ke své hře nepřidala ještě něco navíc, čím by urostlou 13. tenistku světa předčila.

„Když jsem ji ve třetím setu zpátky brejkla, tak jsem mohla hrát pestřeji, chodit víc na síť a uhrát si to sama. Ale ona mi skoro ani nedala šanci, abych se dostala do výměny,“ litovala Strýcová.

Görgesová pak ukázala velkou kvalitu. Za stavu 9:8 se psychicky srovnala a Strýcovou ubila skvělým servisem „Ona zaslouženě vyhrála, já nemohla nic dělat. Bojovala jsem, ale se špatným koncem,“ řekla smutně česká bojovnice.

I tak je se svým vystoupením na Wimbledonu spokojená. „Tenisově jsem na tom byla dobře, zlepšovala jsem se. Nejlepší zápas byl ale s Curenkovou,“ ohlédla se za utkáním, které ji posunulo do třetího kola. V Londýně teď ještě Strýcová zabojuje v soutěži čtyřhry s Andreou Sestini Hlaváčkovou.